Belgische verzekeringsmaatschappij
Onderworpen aan Belgisch recht

Algemene informatie
Voor de exacte bepalingen en alle bijkomende informatie, de uitsluitingen en beperkingen verwijzen wij u naar de onderstaande documenten die u hieronder kunt raadplegen.
Elke niet-professionele cliënt dient deze documenten door te nemen voor de aankoop/ ondertekening van dit product.

Loading data...
Taal
Uitgifte
Documenten
nl-BE 01/01/2019 Alg.Vw.
nl-BE 01/01/2019 Premies op
nl-BE 01/01/2019 Tarifaire Vw.
nl-BE 01/09/2018 I.P.I.D.

Wat is verzekerd?

Onbeperkte terugbetaling van de hospitalisatiekosten in een partnerziekenhuis*. Zelfs als je kiest voor farmaceutische producten of medische protheses waarbij het RIZIV niet tussenkomt, betaalt DKV tot €10.000 per verzekerde en per verzekeringsjaar; alles erboven aan 50%.

Onbeperkte terugbetaling van de hospitalisatiekosten in ziekenhuizen die niet tot het partnernetwerk behoren, in een tweepersoonskamer. 

Vrije keuze van het kamertype, waarbij er een persoonlijke bijdrage per ziekenhuisopname van €150 of €300 (bepaald bij afsluiten van het contract) wordt gevraagd wanneer je kiest voor een éénpersoonskamer. Een herval die leidt tot een nieuwe opname wordt beschouwd als een nieuwe hospitalisatie.

Terugbetaling van medische kosten 30 dagen voor en 120 dagen na een hospitalisatie.

Kies je om persoonlijke redenen voor een éénpersoonskamer in een ziekenhuis dat geen partnerziekenhuis* is en als het dus niet medisch noodzakelijk is, vragen we je een persoonlijke bijdrage van 20% voor de kamer- en voor ereloonsupplementen. Deze persoonlijke bijdrage van 20% is van toepassing bij o.a. een dringende opname of bij keuze van een specialisatie in een niet-partnerziekenhuis* of als je om persoonlijke redenen kiest voor een éénpersoonskamer.

Terugbetaling van medische kosten van 30 Zware Ziekten. Deze kosten betaalt DKV tot €10.000 per verzekerde en per verzekeringsjaar; alles erboven aan 50%.

Tussenkomst binnen de Europese Unie (met uitzondering van de overzeese gebieden)

Medi-Card®betalingsmethode waardoor je ziekenhuisfactuur rechtstreeks door DKV betaald wordt aan het ziekenhuis dat de Medi-Card® aanvaardt.  

Medi-Card® AssurPharma: laat toe dat de apotheker (aangesloten bij AssurPharma) je BVAC-attesten rechtstreeks doorstuurt naar DKV voor terugbetaling.  

Premie in functie van de leeftijd.


* Alle Belgische ziekenhuizen worden als partner beschouwd vanaf 1 januari 2018. De lijst met deze ziekenhuizen (die u hier vindt) wordt elk jaar per 1 januari geüpdatet en gepubliceerd op dkv.be. Partnerziekenhuizen dienen te voldoen aan de volgende criteria: een stabiele  evolutie van de  honorarium supplementen gelinkt aan het RIZIV-tarief en een evolutie van kamer supplementen in lijn met de consumentenprijsindex. Als je een hospitalisatie plant in het volgende jaar, moet je rekening houden met een eventuele aanpassing van het terugbetalingsstatuut van je ziekenhuis bij opname in een eenpersoonskamer.

** Kies je om persoonlijke redenen voor een éénpersoonskamer in een ziekenhuis dat geen Partnerziekenhuis is en als het niet medisch noodzakelijk is, vragen we je een persoonlijke bijdrage van 20% voor de kamer- en voor ereloon supplementen. Deze persoonlijke bijdrage van 20% is van toepassing bij o.a. een dringende opname of bij keuze van een specialisatie in een niet-partnerziekenhuis* of als je om persoonlijke redenen kiest voor een éénpersoonskamer.

Voornaamste uitsluitingen

Onder andere:

Duurtijd

Duur van het contract: levenslang, niet opzegbaar door de verzekeraar behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet.

De dekking begint na de uitgifte van de polis, na het verstrijken van de wachttijden en na betaling van de overeengekomen premie.

De verzekeraar kan het verzekeringscontract opzeggen wegens niet-betaling van de premie.


U kan het verzekeringscontract ten laatste 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldatum opzeggen.

De opzegging van het verzekeringscontract dient te gebeuren per aangetekend schrijven, per deurwaardersexploot of door afgifte van de opzegbrief met ontvangstbewijs.

Staat van herkomst en Toepasselijk recht

Het Belgisch recht is van toepassing.

DKV Belgium N.V. is een Belgische verzekeringsmaatschappij.

Klachtendienst

Voor elke klacht neemt u in eerste instantie contact op met onze dienst die klachten beheert (Tel 057 42 21 82, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of webformulier van de maatschappij.
Als u niet tevreden bent met het antwoord, heeft u de mogelijkheid om contact op te nemen met de Ombudsman van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, tel. 02 547 58 71 - fax 02 547 59 75 - mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.ombudsman.as)

Meer info over !
Zie ook!
Zie ook!
Betalingsmethode